Roser

Jeg er så heldig at opleve så meget resonans og tilslutning til den filosofi, praksis og det ledelsessyn, jeg brænder for. Det har dels den konsekvens, at jeg kommer rigtig meget ud og arbejde med alle mulige forskellige mennesker, organisationer og kulturer; og dels kan jeg i stadig stigende grad bruge denne levende erfaring til at skabe forbindelse mellem alle disse tilsyneladende meget forskellige praksisser, arbejdsklimaer og ledelsessyn.

Alt dette hører jeg om, når deltagere dels deltager i evalueringer og dels skriver til mig – og det oplever jeg som både ros og også som roser: som en gave til mig i anerkendelse af den gave, jeg har givet videre. Her følger de roser, som jeg modtager fra arrangørerer samt de deltagende og medskabende ledere og medarbejdere (hold musen over teksten for at pause slides):

 

 • En inspirerende eftermiddag!

  Tusind tak for en meget inspirerende eftermiddag! Jeg har fået meget positive tilbagemeldinger fra både bestyrelsesmedlemmer og personale på skolen. Jeg synes vi fik et spændende blik ind i en anden verden, som jo også på mange punkter ligner vores egen virkelighed i arbejdet med de unge. Det var spændende at høre dine reflektioner og overvejelser i forhold til dit eget liv og virke, og vi har helt sikkert allesammen fået en masse at tænke over.

  En inspirerende eftermiddag!
  Andrea Lehmann Sivertsen
  Forstander
  Textilskolen i Holte
 • Fantastisk oplæg

  Tak for en meget fin dag i går og et fantastisk oplæg fra dig – din afsluttende kor-improvisation med publikum under fællessangen var mesterligt gennemført og klingede magisk. Det var superspændende, og jeg er overvældet glad for, at det hele klappede og kørte så fint!

  Fantastisk oplæg
  Ditte Brendholdt Thiesen
  Studiekoordinator
  Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
 • Befriende!

  Jeg synes, at det har været en enormt dejlig oplevelse, fordi du bringer noget til bordet. Især i kraft af, at du selv er både forsker og udøvende kunstner. Jeg kan virkelig godt lide, at dine referencer hele tiden taler ind i noget med at være kreativt skabende selv. Det gør det enormt relevant, og på den måde er det rigtig rart at få nogle nye tanker ind og se det på en ny måde. Det synes jeg har været enormt befriende!

  Befriende!
  Rasmus Hammerich
  Skolerne i Oure
 • At blive rystet med kærlig hånd

  Jeg har været glad for kurset, da du er meget vidende og med en personlig forståelse for det kunstnerisk-kreative arbejde, hvilket er meget vigtigt for denne gruppe kursister tror jeg. Jeg har set mig selv udefra, og det er en gave, som jeg tror, gør mig mere nuanceret. Min hjerne uvidede sig, og jeg blev mindet om vigtigheden af at tænke og skrive. Du er ikke bange for at ryste os lidt med kærlig hånd. Skønt!

  At blive rystet med kærlig hånd
  Merete Westh Risager
  Cand.mag., Audiologopædi
  Den Danske Scenekunstskole
 • Intense og levende ledelsesrum

  For mig har dette forløb været en fantastisk rejse, både fagligt og personligt. Jeg har fået appetit på at se min gerning og mit liv gennem andre briller – og forstå nye sammenhænge i egen praksis. Jeg har mødt nye ord og begreber og gjort dem til mine, og jeg har oplevet, at jeg og mine deltagende kolleger har fået ’et nyt fælles sprog’. I forløbet har jeg fået lov at møde den akademiske verden i små, pædagogisk nøje afmålte doseringer, som på fornemste vis har udfordret mine evner og anerkendt min viden og personlige bagage. Jens Skou Olsen har inviteret os ind i en kunstnersjæls intense og levende ledelsesrum, der har udfoldet det filosofiske stof på en stærkt berørende og livgivende måde!

  Intense og levende ledelsesrum
  Anne Birch
  Udvalgsmedlem
  Center for Musik og Tværkunst
 • Betydningsfulde indspark

  Jeg har været så utrolig glad for dette forløb, også frustreret undervejs; men sikke en chance at få lov til at reflektere over min praksis og få et endnu større perspektiv nu end for bare et halvt år siden. Jeg var meget glad for dine anbefalinger. Tak til dig for stor inspiration, udfordringer og læring. Tak så utrolig meget for dine indspark – og sikke en stor hjælp dine kommentarer har været for mig. Det har betydet meget for mig at deltage, for det er jo et privilegium at få mulighed for at fordybe sig i sin praksis – og jeg vil gerne gå videre med at ‘udforskningen’!

  Betydningsfulde indspark
  Henning Silberg
  Efteruddannelsen
  Den Danske Scenekunstskole
 • Eliminere "dem" og "os"

  Jeg har været glad for meget! Jeg har været glad for mødet med kolleger jeg ellers aldrig møder, og det har elimineret “dem” og “os”. Jeg har mødt menneskesker på tværs af institutioner og fag, og det har lært mig meget også med henblik på samarbejde i fremtiden. Jeg er glad for du er bassist. Musiker. Jeg lærte undervejs at sætte pris på forskeren, og jeg sætter STOR pris på din vejledning og råd. Den sammenhæng, der er i dine valg og oplæg giver så meget mening!

  Eliminere "dem" og "os"
  Eva Maria Zacho Ruby
  Sceneinstruktør og konsulent
  Musicalakademiet, Fredericia
 • Du brænder for dit stof

  Det inspirerer mig meget, at jeg kan mærke, at du brænder for dit stof og har stor viden på området. Det er vigtigt og fedt at mærke engagementet, og jeg sætter pris på din vekslen mellem gruppearbejde og plenum. Det synes jeg, der var en fin balance i. De praktiske eksempler og diskussioner af egen praksis i forhold til teorierne giver mig den bedste forudsætning for at forstå de teorier, vi arbejder med. Bliv ved med at give plads til de diskussioner, der opstår, for de er givende!

  Du brænder for dit stof
  Aya Lee
  Projektleder
  RAPOLOTICS
 • Autenticitet og ro

  Det, der fungerede godt for mig er den autenticitet og ro du udstråler, når du går i dialog med os. Det er meget inspirerende, at der er plads til diskussion og plads til at stille spørgsmålstegn. Det gav mig tro på, at det er helt okay, at jeg er den ledertype, jeg er, og det gav mig lyst til at udfordre mig selv, for du gav mig troen på, at det er helt okay. Jeg var helt tryg – bare jeg ikke skal performe på ”scenen”. Dine handouts var jeg meget glad for – den måde at stille dem over for hinanden gav mening. Og TAK for Musisk ledelse bogen! TAK for din ligning om ledelse af det levende liv – paskram for en matematiker som jeg… Jeg glæder mig over, at jeg bliver udfordret – der er ingen facit – eller er der? Der er jo mit facit – og tak fordi du gav mig troen på det!

  Autenticitet og ro
  Kristina Begtrup Pedersen
  Administrationschef
  Randers Egnsteater
 • Hjælp til dilemmaer på vores arbejdspladser

  Jeg var utrolig glad, da jeg kørte hjem efter denne weekend. Og lettet. Jeg oplevede at vi kom meget tættere på en form, jeg personligt får mest ud af. Det har været super fedt, at vi blev trænet i at bruge teorierne og samtidig fedt at kunne følge og hjælpe hinanden igennem vores dilemmaer på vores arbejdspladser. Jeg synes, at vores fælles gennemgange har været super fine, at dialogen mellem os og dig er i spil på en rigtig spændende og brugbar måde. Tak for weekenden, det har været superfedt!

  Hjælp til dilemmaer på vores arbejdspladser
  Ida Bregninge
  Film Editor
 • Inspirerende tilgang

  Tak for en god og indholdsrig weekend. Jeg synes, at din tilgang er meget inspirerende og at du har en god føling med, hvordan man lærer en blandet flok som os noget, som vi kan bruge ikke bare til opgaver og eksamen, men også i vores arbejdsliv. Specielt synes jeg, at dine sofasamtaler har været gode, selvom jeg ærligt skal indrømme, at jeg ikke selv har følt mig rustet til at melde mig frivilligt. Dette også set i lyset af, at jeg hører til dem, der lærer bedst ved at iagttage og byde ind frem for selv at sidde i sofaen. Summa summarum: rigtig gode og relevante internater og god sparring.

  Inspirerende tilgang
  Niels Wickmann
  Overinspektør for Arkæologisk Afdeling
  Museum Vestsjælland
 • Tænk frit og søg egne svar

    Jeg har været meget glad for modulet! Udover en høj faglighed, så er du ”levende” i din måde at formidle stoffet på og det gør en stor forskel for mig. Jeg er meget stille og byder ikke så meget ind i plenum, men tag ikke fejl – jeg suger til mig! Jeg kan godt lide hele din tilgang til ledelsesfilosofien – at vi skal tænke frit og selv søge svar. Du gi’r dem ikke. Der er plads til forskellige anskuelser og en høj grad af frihed til at dykke ned i materialet, på individuelle måder. Jeg fik rigtig meget ud af de to sofa sessions, hvor du havde flere “ofre” i samtale. Det at få sat ord og forskellige opfattelser på teori og praksis, det har hjulpet mig til en øget forståelse og bedre fornemmelse.

  Tænk frit og søg egne svar
  Trine Jepsen
  Direktør
  Fonden Nørre Vosborg
 • Et følgeskab

  Tak for endnu en forrygende weekend! Du forholder dig meget præcist og nuanceret til det, der bliver fremlagt, og så er du visionær og ser mulighederne. Du er konkret og inspirerer og motiverer med din feedback i forhold til at arbejde videre … At jeg kan vende tilbage gør, at jeg tænker det som en slags følgeskab. Det er stort! Og tak for din bog Musisk ledelse – den fik alt til at falde på plads for mig.

  Et følgeskab
  Pia Marcussen
  Kunstnerisk leder, dramatiker
  Opgang 2 Turneteater
 • Højt fagligt niveau og jordnære eksempler

  Min oplevelse af din undervisning er meget positiv. Jeg kan rigtig godt lide din form med et meget højt fagligt niveau båret frem af jordnære eksempler og illustrationer fra egen ledelsespraksis, kunstnerliv og omverden. Jeg synes at dine opsummeringer af de forskellige teorier har været meget opklarende og anvendelige. Jeg synes at de praktiske ‘cases’ i sofaen har tilføjet en god og underholdende afveksling i undervisningen.

  Højt fagligt niveau og jordnære eksempler
  Jacob Brandt Jensen
  Leder
  Ringsted Musik- og kulturskole
 • Begejstring og god energi

  Jeg var meget begejstret! At vende teoretikere og deres tanker i plenum, synes jeg er givende, idet der kommer andre og nye aspekter frem end da jeg sad selv og læste. Jeg tror jeg forstår tingene bedre hvis jeg får lov til at vende dem sammen med andre. Du leder undervisningen godt, tager styringen på en god måde og med din begejstring for det teoretiske stof formår du at smitte mig. Der er en god energi i rummet. Jeg ville ønske, at nogen på et tidligere tidspunkt havde fortalt mig, at det er ok, at der er konflikter på en arbejdsplads, og at de faktisk kan være udviklende. Målet er ikke nødvendigvis et arbejdsmiljø, hvor alle kan lide alle, men et dynamisk og udviklende miljø. Jeg kan godt lide din bog og dine tanker om en levende arbejdsplads, hvilket ikke er langt fra min egen vision om en arbejdsplads!

  Begejstring og god energi
  Jens Seneberg Nielsen
  Musikskoleleder
  Vallensbæk Musikskole
 • En indre ild og et drive

  Personligt synes jeg, at vi for sjældent får personer på besøg, der så tydeligt har en indre ild og et “drive” som du. Det var tydeligt at du har “blown your own mind”, og dit oplæg var inspirerende og tankevækkende – simpelthen, slet og ret, i forhold til at være et passioneret menneske inden for kunstens (musikkens) verden. Du benyttede et meget inspirerende og varieret sprog, og særligt din forklaringer i forhold til kunst, musik og filosofi har mærket hele min dag. Meget smukt formuleret – og vigtige tanker. Dine eksempler var gode, og du var, som leder af “slagets gang”, så tydeligt “tilstede” med tro på egne evner, opdagelser og tanker, og formåede at tænde nysgerrigheden hos alle tilstedeværende. Vi får ofte besøg af udefrakommende “profiler”, og det er i sig selv spændende til en vis grænse, men mange af dem har (måske selvfølgeligt nok) svært ved at formidle. Der må man sige at dit foredrag var overlegent. For mig var dit oplæg det bedste jeg har været med til. Så tak for det!

  En indre ild og et drive
  Kristian Finne Kristensen
  Komponist, sanger
 • Den bliver svær at glemme

  Tak for et fantastisk foredrag! Den bliver svær at glemme. Kunne virkelig godt lide at det ikke kun handlede om at lede, men også hele dit historiske perspektiv, 12000 år tilbage til stalaktit jams og forskellige definitioner af ordet kunst op til nu – det var mind-blowing. Store emner som ‘hvorfor har vi mennesker en trang til at spille musik’, ‘hvad er musik’, ‘hvad er kunst’, blev fremlagt på en åben og inspirerende måde. Vil du sende mig en litteraturliste og også fortælle hvilke filosoffer der har inspireret dig? Tak!

  Den bliver svær at glemme
  Mathias Savery
  Komponist, pianist
 • At blive en bedre leder og følger

  Først og fremmest er det rart at se en passion, der brænder så meget igennem at man bare suger til sig. Noget andet er at formidlingen også var i top. Mht. selve foredraget var det brugbart for mig at zoome ind på “kunst”; Etymologien, historien, definitionen og ikke mindst behovet. Det filosofiske aspekt er vigtigt for mig, så det var givende at blive fodret på det område. Foredraget og gruppearbejdet har også gjort mig mere klar over min(e) rolle(r). Jeg ønsker at tro at det har forstærket mine bedste sider ift. det at være en leder og en følger. Tak! Håber vi ses igen.

  At blive en bedre leder og følger
  Rune Skærlund Risager
  Komponist, sanger
 • You blew our minds

  The most important part was that you transmitted all the information in a very captivating way. I guess that has to do with what you said about yourself. You first blew your own mind, then you blew ours 🙂 The topic already was interesting in itself, and even though some things weren’t new to me still you managed to put them in a new context for me. Like the cave pictures. And there were a lot of new things, too! like the “development of art” over time from body to mind.

  You blew our minds
  Dario Schattel
  Orkesterleder
 • Indlevende fortællestil

  Tusind tak for et super inspirerende oplæg i mandags. Jeg blev særligt berørt af din indlevende fortællestil og interesserede mig mest for den måde, du satte vores forståelse af kunsten ind i et historisk perspektiv. Til en anden gang kunne jeg godt tænke mig at du gik dybere ind i, hvordan denne opfattelse af kunsten så har haft en indflydelse på, hvilken type kunst der bliver lavet og hvilken type kunst som flertallet vælger at tage til sig.

  Indlevende fortællestil
  Marc Facchini-Madsen
  Komponist, orkesterleder
 • Understanding our deep being

  First of all it was interesting and inspiring because of your charisma and your beautiful and meaningful way to pass the knowledge and to keep the point of attention always high with perfect timing and the right mix of seriousness and lightness, its clear that you first blew your mind about the topic to blow out our. Second you brought on the table some matters that i feel almost everybody in the room were struggling with at the moment: motivation, understanding our deep being, what does art mean and why. I really liked your point of view about the two aspects Dionysian and Apollinian and the way they interweave together. I think this is a point of great interest in the understanding of our own artistic leadership practice and how to understand it deeply.

  Understanding our deep being
  Luca Curio
  Komponist, orkesterleder
 • Truly inspiring

  Thank you so much for the incredible lecture today!! It was truly inspiring, full of interesting ideas, surprising connections between subjects and overall beautifully presented! you touched so many ideas/concepts/opinions we all had or constantly have and it was great to see how you showed us new ways of thinking of the same problem. I would totally leave the lecture as it is, because it ́s great! 🙂 If you want to extend one idea more it would be nice if you could explain more how you see the connection between the mind- body-thing and the leadership-headline of the project. Thank you again for the great lecture! “Ex-plained”, i loved that one!! 🙂

  Truly inspiring
  Sebastian Scobel
  Komponist, orkesterleder
 • Inspirerende og tankevækkende

  Tak for dit oplæg på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i januar 2018! Som sagt var der mange positive reaktioner på dit oplæg. Personligt synes jeg, at det var utroligt inspirerende og tankevækkende. Jeg havde stort set alle vores lærere med fra Høje-Taastrup Musikskole, og de var alle glade for dit oplæg – især vinklen om fokus på musikken og fagligheden.

  Inspirerende og tankevækkende
  Jan Hansen
  Leder, Gladsaxe Musik- og Billedskole
  Formand for Samrådet af Musik- og Kulturskoler
 • Tak for at minde os om det musiske!

  Tusind tak for et inspirerende oplæg på Gymnasiernes Ledelsestræf 2018 – det var en fornøjelse at opleve! Nu foreslog du selv “musisk medarbejdelse” som et sted, vi kunne sætte ind – og det synes vi lyder enormt spændende. Kan du ikke komme ud og lave sådan et oplæg for vores medarbejdergrupper? Det kunne bare være så givende, for der er noget vigtigt med det musiske, som vi risikere at glemme i dagligdagen. Det er meget kompliceret og utrolig spændende. Tak for at minde os om det!

  Tak for at minde os om det musiske!
  Kristoffer Høy Sedenius
  Rektor
  Gribskov Gymnasium
 • Givende indblik i nye menneskers arbejde og udfordringer

  Det er virkelig inspirerende, at du har så meget erfaring, at du altid kan give forståelige eksempler fra den virkelige verden. På den måde bliver det så meget lettere at forstå den litteratur, jeg har læser, og som ellers nogle gange virker lidt uoverskuelig, når jeg sidder alene med det. Jeg er også meget glad for de diskussioner og samtaler der opstår, som også er med til at øge forståelsen – det er givende at få indblik i nye menneskers arbejde og udfordringer.

  Givende indblik i nye menneskers arbejde og udfordringer
  Ylva Kihlberg
  Sanger, leder og operainstruktør
  Operaværkstedet
 • Kreativ brug af den røde sofa

  Jeg synes det er en styrke at du både har en nørdet akademisk tilgang og samtidig en indsigt i en praksis der er omgivet af følelser og andet blød materiale. Din kreative brug af den røde sofa var et rigtig godt rum for forståelsen af teorierne fra flere personlige perspektiver – og det gjorde gruppeoplevelsen langt mere interaktiv!

  Kreativ brug af den røde sofa
  Kim Høgh Mikkelsen
  Filmfotograf
  Den Danske Filmskole
 • At se på ledelse med helt andre briller

  Tak for et supergodt oplæg! Folk var glade og inspirerede, og vi oplevede det som både interessant og forfriskende at forsøge at se på ledelse med helt andre briller, end man normalt gør.

  At se på ledelse med helt andre briller
  Birgitte Vestermark
  Journalist og kommunikationsrådgiver
  Danske Gymnasier
 • Vejledningen satte tanker i gang

  Jeg var glad for din undervisningsform. For mig var det din vejledning, der virkelig satte tankerne igang. Jeg var glad for at du var villig til at ændre i planen og dermed tilfredsstille de mange forskellige ønsker og behov, vi alle sammen havde for at komme i gang. Din vejledning var virkelig god, og for mig personligt, er det det, der giver mening! Og så var det rigtig godt med eksemplerne fra tidligere opgaver. Tak!

  Vejledningen satte tanker i gang
  Julie Hildebrandt-Hæsum Bender
  Programleder
  Copenhagen Cooking & Food Festival
 • Berigende samtaler

  Det har på mange måder været et rigtig godt og meget givende modul, som har givet anledning til en masse refleksion og filosofiske overvejelser over egen ledelsespraksis. Noget af det jeg sætter stor pris på, er de håndskrevne noter fra Jens Skou Olsen, som er en stor hjælp; og i det hele taget at få hånd om teorierne er også noget af det jeg sætter pris på. Særlig glad for på modulet har jeg været for de mange berigende samtaler både i grupper og i undervisningslokalet og god gennemgang af teorierne. Der var en fin fordeling af holdundervisning/gennemgang af teori (som jeg altid får rigtig meget ud af!), tid på egen hånd til refleksion og gruppearbejde. Det var fint at slutte af med en rundkreds, hvor vi hver især fortalte om vores tanker. Stor tilfredshed herfra!

  Berigende samtaler
  Kamilla Krogh Uttrup
  Kulturkonsulent
  Middelfart Kultur og Bibliotek
 • Hugely positive experience

  This course has been a hugely positive experience for me. I have exercised parts of my brain that haven’t seen the light of day for decades! It was hard work; a serious challenge, and I was initially very sceptical, but Jens Skou Olsen opened a wide landscape of ways to think about teaching, and his own love for ideas was very seductive. It was a smart move to choose an academic who is also a musician to lead the course. For us, as non- academics working in the arts, in engendered a level of trust that otherwise might not have been there. It was clear that Jens drew his personal authority as much from his identity as a musician as an academic. Jens’ willingness to digress and follow the thread of discussion, and his constant search for teacher/student reciprocity opened whole new areas of thought. It was very satisfying intellectually, and even emotionally touching, not only to find out that there exists a theoretical basis to many of the practical issues that concern me as a teacher, but also to discover an unexpected relevance to the philosophical ruminations that plague me on a daily basis! Having spent so much of my life alone with my ideas, it was a real treat. I never felt that I had a question or comment that Jens wouldn’t understand.

  Hugely positive experience
  Jonathan Paul Cook
  Instruktør
 • Nye perspektiver på min praksis og mit liv

  Jeg har været glad fo mødet med Jens, med kolleger jeg ikke kendte samt højt fagligt niveau og spændende litteratur. Jeg elskede de reflekterende teams, og særligt dialogen og støtten omkring opgaven her til sidst har været PISSE god. Det har samlet mange løse ender for mig, og Jens har været utrolig nærværende i den proces. Tak! Det giver mig lyst til at skrive, studere mere, læse flere af bøger og artikler og lyst til at dykke mere reflekteret ned i min egen praksis! Stort udbytte, som jeg ikke havde forestillet mig kunne ske på hverken 1. eller 2. internat. Skriveprocessen og Jens’ vejleding har været vildt god! Tak for at dele nye perspektiver på min praksis – og faktisk på andre aspekter af mit liv. Det har været inspirerende!

  Nye perspektiver på min praksis og mit liv
  Helga Halkjær Larsen
  Stress Resilience Expert
 • Berigende og horisontudvidende

  Jeg kunne godt lide Jens’s undervisningsform, som jo også rigtig godt spejlede tanken om at gribe nu’et. Og selv om jeg ikke sagde så meget især i starten, følte jeg mig set af Jens. Og tak for det! Vejledningen både i Odsherred og på mail var særdeles brugbar, og det stimulerede mit mod på at skrive mere om min praksis. I al fald har skriveprocessen været lystfyldt for mig. Sammenfattende vil jeg sige, at jeg, trods et stort arbejdspres har været virkelig glad for, at jeg takkede ja til dette forløb. Det har været berigende. Et dejligt horisontudvidende forum at møde sine hidtil ukendte kolleger i.

  Berigende og horisontudvidende
  Ellen Johanne Lunde
  Sanger
 • Det er smukt, når man føler sig flyttet

  Jeg har været overmåde glad for at få åbnet øjnene/ørerne/tankerne for en række relevante tænkere – inkl. Jens Skou Olsen. Det har spundet tråde rundt om pædagogik, filosofi, praksisfællesskaber, ledelsesmodeller og meget mere. Jeg er selv overrasket over, hvordan jeg – en firkantet tekniker – har fået flyttet hovedet en lille smule og er blevet bevæget af betragtninger, jeg ikke tidligere har gjort mig. Så tak til Jens for et fremragende forløb. Og tak ikke mindst for et fordøjet noteapparat, som har været et givende tilskud til teksterne. Og så har det været fantastisk at kunne dele tanker med en masse gode kolleger, så forskellige og så dog så fælles i tanken om det, vi gerne vil gøre på vores skole. Internatformen er som skabt til forløb som disse. Hvordan ville man ellers kunne komme i dybden med diskussionerne, hvis ikke at man kunne lade tiden rulle om aftenen? Jeg kunne tænke mig mere af det hele! Det er smukt, når man føler sig flyttet.

  Det er smukt, når man føler sig flyttet
  Eddy Bøgh Brixen
  Konsulent, akustiusk/elektroakustisk modellering
 • Et fælles sprog på tværs af institutionen

  Jeg har været rigtig glad for at få undervisning i pædagogisk filosofi; noget, som jeg synes, vi længe har manglet viden om. Jeg har været rigtig glad for, at vi har haft undervisning på tværs af institutionen, så vi har mødt kolleger fra de andre afdelinger. Jeg er rigtig glad for, at vi nu har et fælles sprog for noget af det, vi gør. Jeg er rigtig glad for den variation, der har været i indholdet af undervisningen. Det at vi har mødt så mange forskellige tilgange. Samlet set synes jeg, Jens Skou Olsen gjorte det rigtig godt. Det valg han tog, da vi skulle have om Thomas Aastrup Rømer var virkelig godt!

  Et fælles sprog på tværs af institutionen
  Morten Riis Sørensen
  Linjeansvarlig
 • Vi blev klogere på vores praksisser og dermed vores samarbejder

  Hvor var det dejligt at komme igang og være på uddannelse igen. En stor glæde. En begivenhed faktisk! En så stor, blandet gruppe i samme læringsrum med samme mål for øje: nemlig at gøre os klogere på vores praksisser og dermed vores samarbejder. Hurra! Jeg synes, at det har været meget klart, hvad vi skulle gennemgå, og hvori læringen bestod. Det har passet fint med tekster kontra hjemlig arbejdsbyrde, og det samme gælder tiden på internaterne. Jeg synes, at Jens er godt til at forholde sig til rummet, og hvor det bevæger sig hen.

  Vi blev klogere på vores praksisser og dermed vores samarbejder
  Julie Carlsen
  Uddannelsesansvarlig
 • En masse ting løftede sig for os

  Jeg har været glad for forløbet og for at få mulighed for at tage et nyt blik ind i min pædagogiske praksis og sammen med mine kolleger og teksterne at finde nye forslag og konkrete veje at gå – samtidig med, at det var muligt at stille sig søgende i undervisningsrummet. Jeg kunne godt tænke mig flere moduler med pædagogisk sigte, vi har brug for at efteruddanne og efterundersøge os sammen 🙂 På det sidste internat oplevede jeg, at en masse ting løftede sig for mig og dem, jeg samtalte med, og det får jeg lyst at få mere af, meget gerne i en uddannelsesramme også.

  En masse ting løftede sig for os
  Rikke Lund Heinesen
  Projektledelse og entreprenørskab
 • Opløftet af det gedigne helikopterperspektiv

  Jeg har været meget glad for, at det teoretiske niveau har været så komplekst og svært, som det var. Jeg har følt mig ganske opløftet af det gedigne helikopterperspektiv, som har været stærkest på de to første internater. Tiltrængt har det været, og jeg har været glad for, alle de små og mellemstore koblinger til praksis, der har været undervejs. Alle de konkrete øvelser på kurserne har været rigtig gode: reflekterende teams, undervisning af hinanden, skriveøvelserne, sofaen, walk and talk. Meget vigtigt for at skabe variation. Jeg var glad for den indledende skriv-i-hånden-opgave – spændende, og jeg har lige genlæst den, hvilket var meget interessant. Super vejleding og støtte fra Jens! Tak. Suspended judgement som ledetråd er guld værd.

  Opløftet af det gedigne helikopterperspektiv
  Louise Thrane
  Dramaturg
 • Jenses levende noter var guld værd!

  Jeg har været rigtig glad for at være på kurset med Jens. For udvalget af tekster. Og især meget glad for Jenses levende noter fra teksterne. De var både guld værd for forståelsen og overblikket, men også et rigtig godt eksempel til efterfølgelse. Så er jeg glad for, at Jens selv er udøvende kunstner. Jeg er glad for den diskurs (Heideggers tænkning), der ligger bag udvalget af teksterne. Jeg er glad for Jenses varme og rolige måde at være underviser på. Tak for rigtig god og inspirerende undervisning!

  Jenses levende noter var guld værd!
  Peter Kunz
  Instruktør
 • Et fælles rum med en levende dialog

  Jeg har været glad for at møde andre kollegaer på tværs af institutionerne. At få en indsigt i andres praksis og at kunne sparre med hinanden, høre hinandens udfordringer i faget. Jens Skou Olsen har skabt et fælles rum, hvor jeg synes, der har været en levende dialog og mulighed for frit at spørge ind og filosofere med. Jeg holder meget af de personlige praktiske eksempler, da det for mig gør det lettere at forstå nogle af teksterne og er med til at levende gøre teksterne. Jeg har været meget tilfreds med internatet. Og alt i alt, så tror jeg, at det er utroligt vigtigt for os, at vi alle gør det her, det er et godt tiltag. Tusinde tak for nu!

  Et fælles rum med en levende dialog
  Magnus Grøner Errboe
  Instruktør
 • Meget svært pensum bliver let!

  Kære Jens,
  Jeg er så glad 😀 Jeg synes det er dejligt med den stramme tidsramme, og til gengæld føles tiden dejlig fri inden for tidsrammen. Den måde du gennemgår litteraturen på, hvor du inddrager os elever med hverdagens eksempler, det gør, at jeg føler mig godt rustet til at forstå pensum. Jeg er også glad for den hårde dag søndag, hvor vi endnu engang på en god “let” måde, får gennemgået meget svært pensum. Så jeg vil give dig topkarakter for din præstation i weekenden, og jeg glæder mig til næste gang vi ses 🙂

  Meget svært pensum bliver let!
  Mette Ulrikkeholm
  Daglig leder, Lundehus Kirke
 • Fleksibel, rummelig og samtidig fagligt styret dialog

  Tak for et meget inspirerende internat. Jeg er opløftet og glad for alle de input og perspektiver, jeg er kommet hjem med i dag. Der er sat mange tanker igang som jeg ved kommer til at blive omsat i min praksis på den ene eller anden måde. Da det samtidig udgør mit personlige hovedeformål med at tage den her uddannelse, får du kun roser med herfra. Jeg er glad for den fleksible og rummelige men alligevel fagligt styrede dialog, du skaber i undervisningen og jeg er glad for de indslag der løfter undervisningen lidt ud af de kendte rammer. Så fortsæt endelig med det – Jeg glæder mig til næste gang!

  Fleksibel, rummelig og samtidig fagligt styret dialog
  Sidsel Ramdal
  Teaterchef, Anemoneteatret
 • Mindblowing start på uddannelsen

  Mange tak for en mindblowing start på uddannelsen. Det var super spændende og lidt fremmedartet. Jeg ser virkelig frem til næste gang. Jeg blev smittet af din entusiastiske tilgang til et for mig umiddelbart meget litterært materiale. Jeg kunne relatere videnskabsteorierne til mig selv og min egen “sociale” verden 🙂 Fasthold mængden af dialog med os i din forklaring/fortolkning af pensum. Hold fast i din blanding af gruppearbejde og tavleundervisning. Det perspektiverer teorien og giver et afbræk fra den mere intense tavlelæring.

  Mindblowing start på uddannelsen
  Pernille Bech Christensen
  Executive Producer
  TV2
 • Et alternativt undervisningslokale, som virkelig bliver brugt

  Jeg har været glad for undervisningen. Jeg synes det har været meget interessant at træde ind i et alternativt undervisningslokale, som virkelig bliver brugt – at Sofaen er så central som den er, og at du bruger rummet og tavlen som du gør, samt aktiverer os i rummet. Jeg kan rigtig godt lide, når du underviser i det læste stof og når vi selv aktivt skal i gang med at anvende det. Det var også interessant at høre på de andres vejledning. Jeg kan godt lide når du illustrer teorien med samtaler med os. Det var fint at få din feedback, og jeg fik også meget fin vejledning fra dig på internatet samt svar på mine spørgsmål – så alt er ok J

  Et alternativt undervisningslokale, som virkelig bliver brugt
  Caroline Sehested
  Leder for Afdeling Læring og Afdeling Medborgerskab
  Biblioteket Kulturværftet
 • At blive modtaget med åbne arme

  Jeg har været glad for at blive modtaget med åbne arme og få oplevelsen af hurtigt at være et ‘hold’ og et fællesskab. Jeg blev udfordret fagligt fra dag 1 og oplevede at blive udfordret og samtidigt erfare at der er hjælp at hente. Undervisningen gav rum for spørgsmål og øvelser, og jeg synes, at vekselvirkningen mellem teorigennemgange og øvelser eller skriveværksted var perfekt! Det er optimalt efter min mening at internat 1 er meget teoritungt og dermed skaber rum for at der på internat 2 er mulighed for at få vejledning og komme igang med opgaven, inden man tager hjem. Det er efter min mening meget vigtigt og en stor hjælp.

  At blive modtaget med åbne arme
  Anja Lemcke Staer
  Formidlingsinspektør, HEART Herning Kommune
 • Indbydende, legende og løftede energiniveauet

  Mange tak for sidst. Dit oplæg var en stor succes og har fået meget ros med på vejen. Du formåede at behandle et lidt tørt teoretisk emne på en indbydende og legende måde, der faktisk fik løftet energiniveauet i teltet. Samtidig lykkedes det også fint at styre uden om eventuelle politiske faldgrupper ved at blive for detaljeret om hvad “vi mener” når vi siger samskabelse. Borgmesteren var yderst tilfreds med arrangementet – og den måde det var grebet an på. Folk er vant til at blive udsat for div. akademiske oplæg – og jeg fornemmede en form for lettelse over følelsen af at være blevet underholdt samtidig med at blive inspireret/lære noget – uden at skulle trækkes gennem et flere timer langt søvndyssende oplæg. Rigtig mange kommenterede også bare, at det var skøn musik i leverede 🙂

  Indbydende, legende og løftede energiniveauet
  Marie Gottlieb Daneskiold Samsøe
  Centerchef
  Vallensbæk kommune
 • Variation og anvendelse i praksis!

  Jeg har været glad for din gode gennemgang af teorierne, for undervisningen og variationen mellem undervisning og gruppesessions. Det er rigtig godt, når teorierne bliver gennemgået i praksis. Når nogle af os studerende sammen med dig tester fx Pearce af. Hvordan virker hans forslag i praksis, og hvordan kan vi anvende dem. Det virker lettere på papir end når man står midt i det. Du er god til at sætte gang i diskussioner og inddrage os.

  Variation og anvendelse i praksis!
  Julie Broch-Mikkelsen
  Teamleder, udviklingskonsulent
  Gladsaxe Bibliotek